Terug naar projecten

Eenens

Project Type : Groepswoningen

NIEUWBOUW APPARTEMENTSGEBOUW

Het project Eenens is de tweede fase van een bouwopdracht voor in totaal 42 appartementen.

Het plan is zowel functioneel als constructief bewust transparant gehouden. Het mikt op een optimaal gebruik van de beschikbare oppervlakte en op een logische, eenduidige opbouw. Dat heeft een positieve weerslag op het bouwbudget. De leefzones tegen de buitengevels profiteren volop van het daglicht. Functionele ruimtes die weinig of geen daglicht nodig hebben, zitten als een vaste kern in de as van het gebouw. Die kern fungeert als buffer tussen de dag- en de nachtvertrekken en is, afhankelijk van de functie, open naar een van beide zijden.

Een enkele centrale verticale circulatie bedient per verdieping alle – ook de meest extreem gelegen - appartementen via externe loopbruggen in staal en glas. De bewoners kunnen die passerelles in de zomer benutten als terras. Een van de appartementen op het gelijkvloers is afgestemd op rolstoelgebruikers.

Het gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen weert elke negatieve connotatie van sociale huisvesting. Het stijlvolle en sobere kleurenpalet in de appartementen is aangevuld met felle accenten in de traphal. Bedoeling is dat de bewoners fier zijn op hun omgeving en er ook op termijn de nodige zorg aan besteden.

Datasheet