Projecten
't Helmetje 2
't Helmetje 2
Bouwheer
’t Helmetje vzwArchitect(en)
Inge Van Haver, Gaëlle Cnop, Pierre DewilIngenieur technische uitrusting
DEWIL architectenEPB verslaggever
ClimatexVeiligheidscoördinator
ClimatexOppervlakte
532 m²
Beschrijving
TIJDELIJKE HUISVESTING
Het pand is gelegen tussen de Haachtsesteenweg en De Knoopstraat. Het betreft de gelijkvloerse verdieping onder het appartementsgebouw en het achterliggende pand dat bereikbaar is vanuit De Knoopstraat. Dit geheel werd tot een kinderdagverblijf voor 48 kinderen verbouwd. In eerste fase heeft dit als tijdelijk verblijf voor 61 kinderen dienst gedaan.
De buitenruimte voor de kinderen werd ingericht op de langwerpige dakstrook boven de benedenverdieping, aan de binnenkant van deze woonblok.
Fotograaf
DEWIL architecten
Links
www.helmetje.be
De Speelboom
De Speelboom
Bouwheer
Familiehulp vzwArchitect(en)
Gaëlle Cnop, Pierre DewilIngenieur technische uitrusting
DEWIL architectenVeiligheidscoördinator
ClimatexOppervlakte
320 m²
Beschrijving
INRICHTING VAN HET KINDERDAGVERBLIJF DE SPEELBOOM
Het nieuwe kinderdagverblijf is gehuisvest op de gelijkvloerse verdieping van een bestaand parochiecentrum. Het perceel is gelegen aan de kruising van de Reuzenpoort en de Sint-Erasmusstraat en is omgeven door achtertuinen, een stapelplaats en een appartementsgebouwtje. Het bestaande gebouw is toegankelijk via een speelplaats. Door de speelruimten aan de zijde van de speelplaats in te plannen kunnen deze gebruik maken van veel natuurlijk licht. De slaapzones en het sanitair bevinden zich dieper in het gebouw, verder weg van de natuurlijke lichtinval.
Fotograaf
DEWIL architecten
OOOC Zonnelied
OOOC Zonnelied
Bouwheer
Werken Glorieux vzwArchitect(en)
Pierre Dewil, Reine Van den WijngaerdeIngenieur stabiliteit
COBE IngenieursIngenieur technische uitrusting
MicconsultEPB verslaggever
MicconsultEPB
E70Veiligheidscoördinator
ARVICOOppervlakte
795 m²
Beschrijving
NIEUWBOUW
Het opvang-, observatie- en oriëntatiecentrum Zonnelied te Ronse begeleidt jongeren van wie de situatie zo ontwricht is dat een intensieve hulpverlening zich opdringt.
Het bestaande gebouw, een beschermd dorpsgezicht in het centrum van Ronse, was te klein geworden voor een goede en veilige werking conform de normen van VIPA en de eisen inzake brandveiligheid en beveiliging. Daarom vroeg OOOC Zonnelied aan DEWIL architecten om het bestaande gebouw te renoveren en uit te breiden.
Doelstelling van de reorganisatie was een overzichtelijke en functionele indeling met een aangename, huiselijke sfeer. De administratieve diensten werden ondergebracht in het gerenoveerde gebouw. De nieuwbouw van 400 m² huisvest de verblijven voor jongeren, twee leefruimtes met keuken, een ruimte voor de begeleiders en een time-outruimte. De twee leefruimtes op het gelijkvloers geven uit op een binnentuin. De tien individuele slaapkamers met eigen sanitair situeren zich op de eerste verdieping.
In het project werd extra aandacht besteed aan duurzaam bouwen (K35), een vandaalbestendige afwerking en een hoog onderhoudsgemak.
Fotograaf
DEWIL architecten
Links
www.ooocglorieux.be
AZ Ronse - uitbreiding
AZ Ronse - uitbreiding
Bouwheer
Werken Glorieux vzwArchitect(en)
Pierre Dewil, Inge Van Haver, Elke Muylaert, Reine Van den Wijngaerde, Gaëlle CnopIngenieur stabiliteit
COBE IngenieursIngenieur technische uitrusting
MicconsultEPB verslaggever
MicconsultOppervlakte
11.000 m²
Beschrijving
3d
DEWIL architecten
Haacht
Haacht
Bouwheer
Privé cliëntArchitect(en)
Inge Van Haver, Pierre DewilOppervlakte
4.750 m²Aantal wooneenheden
39 assistentiewoningen
Beschrijving
EEN ASSISTENTIEWONING : ZELFSTANDIG, MAAR TOCH ONDERSTEUND
Mensen leven langer en willen zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Daarom wil de Vlaamse regering werk maken van assistentiewoningen, de opvolgers van de serviceflat. Het nieuwe concept biedt een antwoord op de vraag naar een aangepaste woonzorgsetting, door huisvesting op maat te combineren met zorggaranties en mogelijkheden tot sociale netwerkvorming. Zo hoeven mensen niet te verhuizen naar een woonzorgcentrum zolang ze nog zelfstandig kunnen wonen. Ze bieden ook koppels de mogelijkheid om samen naar een aangepaste woning met zorg te verhuizen. Dat is in een woonzorgcentrum vaak niet mogelijk.