Terug naar projecten

't Helmetje 1

Project Type : Welzijn

RENOVATIE EN UITBREIDING VAN HET KINDERDAGVERBLIJF ’T HELMETJE

Het kinderdagverblijf ’t Helmetje in Schaarbeek is ondergebracht in een gebouw uit de jaren 1970. Bedoeling was niet alleen een verhoging van de opvangcapaciteit, maar ook een herinrichting conform de meest recente normen en reglementen betreffende de veiligheid en het comfort van de kleine gebruikers.

Door de slechte inplanting van de lokalen werd de beschikbare oppervlakte niet optimaal benut. Door een grondige reorganisatie kwam er op elke verdieping dan ook plek vrij voor telkens twee extra, grote en goed van daglicht voorziene dagverblijflokalen aan de voor- en achtergevel. Centraal zitten op elke verdieping een ruimte met kastjes waar de privéspullen van de kinderen kunnen worden weggeborgen, en een badkamer met sanitair voor de verzorging van de baby’s en peuters. Op de derde en vierde verdieping werd het gebouw uitgebreid. De derde verdieping is ingevuld zoals de andere. De vierde etage biedt plaats aan de personeelslokalen, een vergaderzaal met terras en een grootkeuken die beantwoordt aan de HACCP vereisten. Op het gelijkvloers geven grote ramen het daglicht vrij baan tot midden in het gebouw. Dat geeft de hoofdingang en het secretariaat een heel onthaalvriendelijk karakter.

Verschillende kleuraccenten per verdieping geven het gebouw een eigen karakter en loodsen de ouders en de kinderen naar de juiste bestemming. Elke verdieping staat daarmee ook voor een herkenbaar thema. Het groen op de eerste verdieping stelt het gras voor, het blauw op de tweede verdieping de lucht en het oranje op de derde verdieping is de kleur van de zon.

Datasheet