Terug naar projecten

HVDA

Project Type : Burelen

INRICHTING VAN VERGADERZALEN EN FOYERRUIMTES

In een voormalig landschapskantoor van het Huis van de arbeid vzw richtte DEWIL architecten vergaderzalen en foyerruimtes in. Centraal in het ontwerp staat het binnenbrengen van daglicht in de nieuwe vergaderzalen. Het natuurlijke licht krijgt onbelemmerd toegang tot het gebouw dankzij de nieuwe centrale foyer die de relatie legt met de bestaande vergaderzalen aan de overzijde.

Op de gevraagde vergadercapaciteit wordt flexibel ingespeeld. De nieuwe zalen hebben niet alleen vaste maar ook mobiele akoestische glazen wanden, zodat verschillende configuraties mogelijk zijn.

De bestaande technische ruimtes in de kern van het gebouw zijn, als een meubel, bekleed met een bamboeparket dat een warme toets introduceert in het interieur. Hetzelfde materiaal keert terug in de centrale foyer die het technische meubel doorbreekt. Het kleurgebruik en de speels ingeplante, ronde lichtarmaturen zorgen hier voor een intiemer effect.
De inkom van de vergaderzalen wordt geaccentueerd door vestiairemeubels in een frisse groene kleur, waarin beeldschermen zijn geïntegreerd.

De technieken werden grondig aangepast. Elke zaal is uitgerust met een technische display voor de sturing van verlichting, verduistering en projectie, aangepast aan de zaalconfiguratie. Een innovatief koelplafond garandeert een aangenaam binnenklimaat en draagt bij tot het akoestische comfort. Technische en akoestische eisen voor vergaderzalen gaan in dit totaalconcept hand in hand met architecturale en esthetische kwaliteit.

Datasheet