Terug naar projecten

Poststraat

Project Type : Burelen

RENOVATIE VAN EEN GEBOUWENCOMPLEX

Het complex bestaat uit een historisch voorgebouw aan de Koningsstraat, dat via een overdekte binnenzaal verbonden is met een gebouw uit de jaren 1950 in de Poststraat. De opdracht omvatte het herstel van de vroegere grandeur en de integratie van een ambitieus programma met onder meer kantoren voor de directie en de medewerkers, vergaderzalen, een technische ruimte voor het centrale computersysteem, een conciërgewoning en een parkeergarage.

In het gebouw in de Poststraat kwamen de computerafdeling en de landschapskantoren voor de administratieve diensten. De architecten maakten de kern van het monolithische en donkere binnenvolume open en schoven een groot glazen volume als een verticale snede in het gebouw, dwars door alle verdiepingen heen. Door deze ingreep kregen de landschapskantoren meer licht en lucht. De werkplekken op de open plateaus zijn ingedeeld door middel van lage meubels die ogen als balken en die perspectieven creëren. De kantoren sluiten perfect aan op deze rode balken. Daardoor worden meteen alle kabels voor de computerinfrastructuur aan het oog onttrokken.

De twee gebouwen zijn visueel verbonden door een lange lichtstraat die de grote, centrale vergaderzaal volgt. Twee grote lichtkoepels, uitlopend in een punt, geven de ingesloten vergaderzaal meer ademruimte.

Datasheet