Terug naar projecten

Syntra - Thurn & Taxis

Project Type : Onderwijs

INRICHTEN VAN LESLOKALEN EN KANTOREN VOOR DE OPLEIDING VAN KMO’S

Drie modules van Syntra Brussel, gevestigd op de tweede verdieping van het Koninklijk Pakhuis Thurn & Taxis, moesten worden ingericht tot hedendaagse leslokalen, twee computerlokalen, een auditorium, een secretariaat, enkele vergaderzalen en kantoren. Dat moest gebeuren met respect voor de originele omgeving en het authentieke karakter van het gebouw. Daarom werd niet geraakt aan de muren, de kolommen, het plafond en het buitenschrijnwerk.

Voor de inrichting werd de huiskleur van Syntra, wijnrood, gebruikt als rode draad. Meteen al bij de balie en ontvangstruimte fungeert deze kleur als blikvanger. Een centrale doos in dezelfde tint fungeert als kern voor de circulatie in de drie modules, helpt de bezoeker om zich te oriënteren en maakt de indeling gemakkelijk leesbaar. Glazen scheidingswanden tussen de aan de buiten- en de aan de binnenkant gesitueerde leslokalen laten het daglicht maximaal binnendringen tot ver voorbij de loopzones naar het hart van de modules. De stalen profielen sluiten met hun industriële look en natuurlijk karakter aan bij het historische gebouw. Ook de strakke, minimaal vormgegeven verlichting voegt zich harmonies in het geheel.

Tapijttegels, geplaatst in een speelse belijning, garanderen een aangename leeromgeving dankzij hun akoestisch comfort, onderhoudsgemak en hun bijdrage tot een betere binnenluchtkwaliteit zonder allergenen.

Ventilatie en verwarming worden gecontroleerd gestuurd doorheen roosters in de computervloeren en akoestisch geregelde luchtgleuven boven de scheidingswanden in glas.

Het resultaat is een hedendaags, dynamisch interieur in het geherwaardeerde Koninklijk Pakhuis Thurn& Taxis, waar de bezoekers van Syntra Brussel zich meteen thuis voelen.

Datasheet