Terug naar projecten

KUB - Aula

Project Type : Onderwijs

RENOVATIE VAN DE AUDITORIA

De renovatie van de KUB startte in 2003 met de verbouwing van het rectoraat op de 5e verdieping. In 2004 werden de kantoren en de administratieve diensten in een nieuw kleedje gestoken. Deze renovatie behelsde de plaatsing van nieuwe vloerbekleding, de installatie van hedendaagse verlichtingstoestellen, schilderwerken en het ontwerp van nieuw meubilair.

In het voorjaar 2006 startten de omvangrijke renovatiewerken in de bibliotheek, de zes auditoria op de gelijkvloerse verdieping en de cafetaria. De auditoria op de gelijkvloerse verdieping werden aangepast en opgefrist met wit geschilderde baksteenmuren, hedendaagse lichtarmaturen, nieuwe vloerbekleding en aulastoelen met een akoestische stoffering en schrijftabletten in een warmrode tint.

In laatste instantie kreeg de aula een nieuwe, frisse look en een technische update. Door ruim aandacht te besteden aan de akoestiek en de verlichting, werd gestreefd naar een optimale plek voor lezingen Het zware meubilair wordt vervangen door gestoffeerde stoelen met goede akoestische eigenschappen en een aangenaam zitcomfort. De pertinent aanwezige, bruine baksteenwanden worden in een lichtere tint geschilderd, zodat de geesten fris geconcentreerd kunnen blijven op de lezingen.

Datasheet