Terug naar projecten

VTI - Restaurant

Project Type : Onderwijs

UITBREIDING VAN DE AFDELING VOEDING

Naar aanleiding van interne reorganisaties drong een gedeeltelijke herinrichting en een uitbreiding van het VTI-Vrij Technisch Instituut in Aalst zich op. Dat gedeelte moest in de toekomst de afdeling voeding opvangen met opleidingen in diverse hotel- en restaurantgebonden beroepen. De deelberoepen keuken, zaal en restauratie vragen om een heel brede benadering: feeling voor ontvangst en bediening, een strenge aanpak van de hygiënevoorschriften, gevoel voor originaliteit en talent en engagement om een goed afgewerkt product af te leveren.

Het programma omvat de inrichting van meerdere keukens voor koude en warme bereidingen, verschillende koelkamers, een refter/restaurant en een didactisch restaurant. De refter en het restaurant zijn ondergebracht op de gelijkvloerse verdieping van gebouw V. De keukens en aanpalende lokalen bevinden zich in een prefab gerealiseerde uitbreiding.

De gevels van de uitbreiding bestaan uit thermisch isolerende sandwichpanelen, bevestigd op een metalen structuur. Dezelfde snel en vlot monteerbare panelen zijn gebruikt voor de binnenwanden en voor de koelkamers die ter plaatse in de constructie werden ingebouwd.

Datasheet